Fri frakt inom Sverige

Snabba leveranser

Tillverkas enligt HACCP och GMP

Vi har funnits sedan 1988

Spirulina tabletter

Spirulinaalger klassas som "super food" tack vare sitt enormt rika näringsinnehåll. Spirulinatabletter är enklaste sättet att få i sig denna nyttiga alg.

Alger och spirulinatabletter

 

Spirulina har konsumerats av människor i flera hundra år som minst. Det man vet är att aztekerna och liknande folkgrupper i Sydamerika utvann algen ur Texcocosjön i nuvarande México. Det de gjorde med den var främst en sorts kakor. Ett liknande användande har även rapporterats från den centralafrikanska Tchadsjön.

 

Spirulina är en blågrön spiralformad mikroalg och ett av världens mest näringstäta födoämnen. Spirulina lever endast av vatten och solljus via fotosyntes men är ändå det kanske mest näringstäta och näringsrika födoämnet på hela jorden! Spirulina har kallats naturens allt-i-ett, på grund av att det innehåller så många viktiga näringsämnen. Spirulina klassas av många forskare som "superfood" till följd av sitt enormt rika näringsinnehåll. NASA använde spirulinatabletter som ett primärt livsmedel under sina långa rymdfärder. WHO (World health organisation) har kommit att kalla spirulina för ett av ”superfödoämnena på jorden”. Sedan 1960-talet har spirulinatabletter varit ett populärt kosttillskott bland hälsomedvetna. Den första stora produktionen av spirulina startade 1973 och producerade då 150 ton torr massa. Kapaciteten ökade snabbt till 300 ton per år från 12 hektar naturliga sjöar.

 

Förutom protein och alla essentiella aminosyror innehåller det även GLA, klorofyll, karotenoider och fykocyaniner, superenzymet SOD och vitamin A. Spirulina har en hög andel tiamin, riboflavin, niacin, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink och koppar. Spirulina är en rik källa till krom och algen innehåller också hela spektrumet av B-vitaminer, inklusive vitamin B12 som är viktig för vegetarianer och veganer. Spirulinan innehåller för övrigt 5-8 procent fett, varav ett högt antal essentiella fettsyror, särskilt omega-6. Spirulina innehåller t ex 180 % mer kalcium än mjölk, 670 % mer protein än tofu, 3100 % mer betakaroten än morötter och 5100 % mer järn än spenat. Det är hela 3 gånger så mycket protein i spirulina som i nötkött.

 

Spirulinans cellväggar består av tunna mukopolysackarider istället för svårsmält cellulosa, som de flesta grönsaker. Den koncentrerade näringen med aktiva enzymer, kan därför snabbt absorberas av kroppen. Spirulina är helt naturlig med sin näring i en biologisk aktiv form som kroppen därmed omedelbart kan utnyttja. Det sägs att spirulina skulle kunna sätta ett stopp för alla svältproblem i världen, då det krävs så liten areal för att få fram detta superenergirika livsmedel.

 

Spirulina är ett smidigt sätt att få i sig många av de näringsämnen vi behöver. Det går utmärkt att få i sig en tesked spirulina utblandat med ett glas vatten. Men på grund av den speciella smaken är det betydligt godare att tillsätta spirulina till andra mer smakrika måltider och mellanmål. Som kosttillskott tas det bäst i form av tabletter.

 

Det har någon gång skrivits i kvällspressen att det är farligt och kan innehålla höga halter av nervtoxiner. Detta är dock mycket missvisande då det gäller alger som producerats i felaktig miljö utan någon kontroll, man kan inte jämföra äpplen och päron. Som alla vet så är det giftigt att äta flugsvamp, fotsvamp går inte att äta men kantarellsvamp är en delikatess. Ekologisk spirulina är helt ofarlig, vilket slogs fast i en stor amerikansk studie redan på 80-talet. Därför är det viktigt att inte köpa spirulina från tvivelaktiga eller okontrollerade källor. Man bör alltid välja ett trovärdigt och ekologiskt märke. Det är heller inte farligt att äta om man är gravid, vilket vissa felaktigt tror. Spirulinatabletter ger dig energi!

 

Du kan köpa tabletter med denna fantastiska alg här av oss: Algine Plus

Läs även gärna vad Wikipedia säger om spirulina.