Fri frakt över 300 kr

Snabba leveranser

Tillverkas enligt HACCP och GMP

Vi har funnits sedan 1988

Frågor & Svar

Fråga 1: Hur länge har ni funnits som företag?

Svar: Som företag har vi funnits sedan 1988 och på nätet sedan 2000, därav namnet.

 

Fråga 2: Varför kan man inte betala med kort?

Svar: Vi vill att betalningen för våra kunder skall vara så säker som möjligt och det är den inte till 100% med kort över Internet. Dessutom betalar du först efter att du sett varan och tillsammans med andra räkningar via din bank med säker uppkoppling.

 

Fråga 3: Om jag skriver i mitt personnummer när jag beställer kommer det ut eller används det i reklamsyfte?

Svar: Nej ditt personnummer förvaras i en dator som ej är uppkopplad mot Internet under strikt sekretess, samt att vi inte (eller någon annan) skickar ut reklam till kunder utan tillåtelse. Vi använder dock ditt personnummer som kundnummer och för att din order skall bli bindande för oss, så är lagen utformad.

 

Fråga 4: Om jag skickar efter ett paket syns det då väl på utsidan vad det är eller kan man få ett neutralt paket?

Svar: Alla paket vi skickar är neutrala utan reklam eller förklaringar så du som kund inte behöver skylta med vad du beställt.

 

Fråga 5: Tycker att det är lätt att hitta på er hemsida samt att det är busenkelt att lägga en beställning?

Svar: Tack för det, vi har jobbat mycket med att göra sidan så pedagogisk som möjligt och ha en riktigt enkel beställningsrutin istället för mängder av klick, varukorgar och vidarekopplingar. Naturligtvis kan vi aldrig vara alla till lags men vi rättar oss efter majoriteten.

 

Fråga 6: Har ni färgämnen i era produkter?

Svar: Nej alla färger är naturliga, så som att altabletterna är gröna beror på algernas riktiga färg.

 

Fråga 7: Gör ni djurtester på era produkter, i så fall vill jag inte köpa?

Svar: Nej absolut inte! Vare sig ingredienserna för sig eller den färdiga produkten testas på djur, det är vi mycket noga med. Vi har dock upptäckt att en del hundar gillar våra algtabletter (som bara är nyttigt för dem).

 

Fråga 8: Varför finns inte era produkter att köpa i de olika hälsokostbutikerna?

Svar: Vi hade ett tag så att man kunde handla i hälsokostbutikerna men det blir så mycket dyrare för kunden samt att deras personal inte kan svara på alla frågor runt våra produkter. Först måste vi sälja produkterna till Hälsokostcentralen (de skall ha vinst), de säljer sedan till huvudkontoret hos t.ex. Life, Naturapoteket, Hälsokraft etc. (de skall ha vinst) samt att det sedan säljs till de respektive butikerna som skall ha vinst. Det rör sig om en 30% ökning av priset och till ingen nytta för dig som kund. Säkerligen kör du som kund bil till och från hälsokostbutiken och det blir två turer med bil plus tre frakter i stället för en frakt från oss till dig och det spar på miljön. Vi kan även svara dig direkt på frågor och att du diskret kan köpa varor samt inte behöva ge dig ut på staden. Vi tycker detta är en bra service och du som kund kan alltid ringa eller skriva till oss.

 

Fråga 9: Är det verkligen fraktfritt eller har ni lagt in den kostnaden i priset?

Svar: Vi tar endast ut en kostnad för produkten och ser frakten som en service till våra kunder samt att det inte blir någon överraskning när du skall beställa. Här får du ett pris för allt, inget tillkommer, punkt slut! Även postförskottsavgiften ingår om du handlar över 1 200,00 SEK, men kunder som inte skött sin betalning får betala postförskott vid nästa beställning på 60,00 SEK.

 

Fråga 10: Är jod i alger farligt och kan man överdosera?

Svar: Oturligt nog så är inte all jod bra för kroppen och sköldkörteln. Tyvärr så kan inte kroppen skilja på livgivande och nyttigt jod-127 (som finns i alger) och radioaktivt onyttigt jod-131. En full laddning av jod-127 på morgonen gör att kroppen inte kan ta upp skadligt jod-131 som redan finns bundet i kroppen, från luften eller från födan vi äter (salter). Vi behöver dagligen mellan 150 och 1100 mikrogram (mängden beror på var du bor och hur mycket onyttig jod du får i dig samt hur väl balanserad din kropp är) för att bevara hälsan och balansen i kroppen samt förhindra upptaget av radioaktivt jod-131. Kroppen kan bara ta upp en viss mängd jod per dag så varför inte fylla upp kroppens förråd med nyttigt jod-127 av alger redan på morgonen. Den onyttiga joden-131 blockeras då att lagras i kroppen. Skadlig jod lagras i kroppen men inte den nyttiga.

 

Fråga 11: Är Spirulina farligt på något sätt?

Svar: Nej och de oförtjänta rykten som då och då uppkommer om BMAA är grundlösa. Livsmedelsverket har analyserat om BMAA förekommer i cyanobakterier (blågröna alger). De analyserade ett tjugotal olika prover, av olika arter av cyanobakterier, utan att hitta BMAA. Även Aminosyra-analyscentralen vid Uppsala universitet har analyserat åtta av proverna utan att hitta någon BMAA. Tyvärr så är det okunniga personer som talar om förekomst av BMAA. De påstod människor blivit sjuka av blågröna alger utanför ön Guam men Spirulina och Chlorella som man äter växer inte i saltvatten utan sötvatten. Att folk blev sjuka berodde nog mer på alla kärnsprängningar man utför på ön. Ätbara spirulinaarter (kallas också Arthrospira) producerar inte gifter. Ätbar spirulina odlas för livsmedelsändamål under väl kontrollerade former i soldränkta sötvattensbassänger. Dessutom testar etablerade odlare och tillverkare sin råvara och sina produkter för toxiner och mikrober. Spirulinan är även pesticidfri då varje batch testas med ELISA-metoden av oberoende lab för 66 miljögifter. Spirulina och chlorella har använts i kosttillskott i over 40 år, och miljontals människor har under dessa årtionden ätit tillskott utan att ta någon skada.

 

Varför har ni inte OCR nummer?

Bara stora företag har det med tusentals varor. Vi behöver inte det utan Du som kund skriver istället ordernummer eller fakturanummer på betalningen.