Fri frakt över 300 kr

Snabba leveranser

Tillverkas enligt HACCP och GMP

Vi har funnits sedan 1988

Om oss

VÄLKOMMEN TILL HÄLSOBUTIK 2000 SOM ÄGS AV ALGINE PRODUCTS SWEDEN

Algine Products Sweden är ett familjeföretag som startade 1988 med att tillverka algprodukter (Algine Plus). Algine Plus utvecklades under 1987 av två svenska världsmästare i militär femkamp, men har under åren utvecklats och förfinats för att bli den produkt den är idag. Algine Plus såldes till en början bara till elitidrottare men kom sedan att säljas till allmänheten. Algine Plus användes och marknadsfördes av flera av 80-talets mest kända elitidrottare så som Bengt "Böna" Hansson - Handboll, Jörgen Mårtensson - Orientering, Glenn Hysén - Fotboll, Kjell-Erik Ståhl - Maraton, Sten Feldreich - Basket, "Krobbe" Lundberg - Ishockey samt Hardy Åström - Ishockey. Algine Plus har även exporterats till över 20 länder på alla kontinenter och är idag ett av världens mest spridda algkosttillskott. Se de länder vi exporterar till genom att klicka på länken "Export". Algine Plus har även kunnat ses i TV i programmet "Du är vad du äter" med Anna Skipper. Algine Plus är det enda svenska kosttillskott som är godkänt av Health Canada med nummer 80007659. Det tog tre år och åtta månader att få ett godkännande! Algine Plus är fortfarande ryggraden i vårt produktsortiment.

 

Vi tillverkar enligt HACCP regler och packar produkterna enligt GMP standard. Produktionen av våra produkter är likvärdig med läkemedel och vår utrustning är state-of-the-art. Vi använder bara beprövade ingredienser godkända av EFSA och enligt Novel Foods lista. Våra lokaler kontrolleras kontinuerligt av Miljökontoret på uppdrag av Livsmedelsverket. Alla ingredienser analyseras noggrant.

 

Under senare år så har vi utvecklat en hel rad hälsokostprodukter och kosttillskott för tränande samt att vi även tillhandahåller handplockade produkter av hög kvalité från andra märken. Vår affärsidé är att göra jobbet åt våra kunder och välja ut eller tillverka de bästa produkterna av alla kategorier. Har vi proteinpulver, Omega-3, nyponpulver osv så är det hög kvalité utan manipulering och till ett bra pris. Vi undviker syntetiska ingredienser så långt vi kan.

 

Vi tänker på miljön då vi t.ex. skördar våra alger i Norra Ishavet så att en återväxt kan ske, vi använder inte olja till våra Omgea-3 kapslar från utrotningshotad fisk samt att vi aldrig vill tjäna pengar på skövling av sällsynta eller fridlysta träd och växter. I så fall tar vi dem från kontrollerade och godkända odlingar. Det har varit en lång resa och flera av oss har arbetet troget i över 25 år.

 

Vill du veta mer om vårt företag kan du läsa mer om oss på Algine Products Sweden och Algine Plus på vår hemsida.

 

Vi hoppas att Du som kund skall uppskatta våra produkter lika mycket som vi gör!