Många sportande personer som vill ta alger som hälsokost använder Algine Plus för det där lilla extra. Det spelar ingen roll om du är elit, amatör eller om du vill bygga upp musklerna eller konditionen. Det viktiga är att få i sig bra hälsokost och rikligt med de viktigaste näringsämnena i en för kroppen perfekt sammansättning. Algine Plus ger dig de 100 viktigaste! Klicka här för att beställa algtabletter.
Algine Plus alger riktar sig inte speciellt till sportande utan till alla personer och åldrar som vill få bra hälsokost med extra energi och välbefinnande. Till skillnad mot andra algtabletter så är Algine Plus lätt att svälja och det underlättar för gamla och barn. Tabletten är bara 11 mm i diameter. För att ge en fräsch doft/smak har vi tillsatt lite naturlig mint (mynta). Inga onaturliga tillsatser finns i Algine Plus, endast naturliga råvaror.
Algine Plus ger dig de rätta näringsämnena och förutsättningarna för att hålla dig i form och leva ett hälsosammare liv. Ta chansen nu och börja med Algine Plus. Människans kost har bestått av alger under tusentals år. På senare tid har forskare och läkare återupptäckt alla de positive effekter som alger har på människokroppen.
Historia och fakta kring alger
Eskimåerna på Grönland och urbefolkningen på Island är ett av de friskaste folken på jorden, eftersom deras föda mestadels består av fisk och skaldjur. Fiskarna och skaldjuren har alger som en stor del av sin föda, på så sätt får de i sig alla de nyttiga ämnen som vi i vår tur sedan får i oss. Om du inte vill äta fisk/skaldjur så kan du gå direkt på källan som har det största och ursprungliga innehållet av dessa nyttigheter - Alger. En ren naturprodukt!
Alger har använts som föda av människor och djur I tusentals år och har under lång tid ätits i många asiatiska länder som en grönsak. När kunskapen om dess höga näringsvärden spridits till västvärlden har många människor börjat äta alger i tablettform. Som föda för människor har arterna brunalg (kelp), grönalg (spirulina) och rödalg (dulse) den största betydelsen. Ingen landväxande grönsak har så rik och balanserat innehåll av vitala mineraler och vitaminer som växter från havet. Dessa specifika alger har under de senaste fyrtio åren varit subjekt för mer internationella studier och forskning än några andra arter. Alger var en av de första livsformerna på jorden och de första att producera sin egen föda, genom fotosyntes. Alger kan därför anses som ”modern” till allt organiskt liv.
Havsalger är exceptionellt näringsrikt hälsokost. De innehåller kolhydrater, fetter, protein (aminosyror), vitaminer, mineraler (salter), spårämnen (metaller) och fibrer i väl balanserade doser för människokroppen. Alger är kända för sina höga värden av mineraler, spårämnen, protein och omega-3. Blandningen av mineraler och spårämnen är högst gynnsam för människan. Jordens yta innehåller mineraler och salter. Nederbörd spolar dessa små partiklar ner i åar och floder och hamnar slutligen i havet där de absorberas och lagras av algerna. Därför innehåller alger mycket högre värden av dessa fina substanser än andra växter.
Våra alger är skördade under en naturlig process från världens renaste hav, utan artificiella inslag. De bruna och röda algerna tas färska direkt från det kalla ishavet utanför norra Islands och södra Grönlands kust samt de gröna algerna från Australiens inland. Inte ens den Norska och Kanadensiska kusten är orörd idag, därför är Island och Grönland de enda alternativen om du vill försäkra dig om bra kvalité på bruna och röda alger. Alger har det högst kända klorofyll innehållet i växtriket, kalorisnåla, innehåller alla essentionella aminosyror, innehåller beta karotin, en unik källa av protein (jämfört i vikt med all annan känd föda), högt vitamin B12 innehåll som är idealiskt för vegetarianer och veganer.
Varje sändning med alger är testade av laboratorier för både renhet och näringsinnehåll. Våra alger är frystorkade inte värmebehandlade eller snabb lufttorkade. Frystorkningen bevarar 97% av det naturliga innehållet. Av alla källor för naturliga karotiner är alger ledande eftersom den är den enda källa som kan förse oss med andra nödvändiga näringsämnen som Tocopherol (E) och Zink. Karotin är också mycket viktigt när det gäller bekämpning av A-vitaminbrist. Av alla kända källor så har Spirulina det högsta proteininnehållet (nästan 70% av sin torrvikt). Det är nästan tre gånger så mycket som hos baljväxter och kött, sex gånger mer än ägg och mjölk samt 20 gånger mer än sojabönor.
Spirulinans cellväggar består av tunna mukopolysackarider istället för svårsmält cellulosa, som de flesta grönsaker. Den koncentrerade näringen med aktiva enzymer, kan därför snabbt absorberas av kroppen. Spirulina är helt naturlig med sin näring i en biologisk aktiv form som kroppen därmed omedelbart kan utnyttja. Genom sitt breda innehåll av aminosyror/proteiner, mineraler och vitaminer är spirulinan ett mycket viktigt näringstillskott. WHO har kallat spirulina för ett av jordens "superfödoämnen" och NASA använder sig faktiskt ofta spirulina vid tymdfärder för att astronauterna ska få näringsrik föda som tar lite plats. Bruna och röda alger bildar näring, men då de utnyttjar en annan del av ljuset bildas inte socker eller stärkelse utan något som kallas agar och alginat och carragin.
25 goda skäl till att köpa Algine Plus hälsokost:
De som oroar sig för Jod, läs nedan!
Alger är de rikaste växterna på nyttigt jod som man oftast har brist på. Utan jod kan inte kroppen producera hormonerna Thyroxine (T4) and Triiodothyronine (T3), som är essentiella för att vi skall kunna leva. Kort sagt utan nyttig jod så dör vi. Struma som är en effekt av för lite jod drabbar 200 miljoner människor världen över.
Dr. Ryan Drum, en erkänd herbalist och marinforskare, förkunnar i Therapeutic Use of Seaweeds (Proceedings of the 2001 Pacific Northwest Herbal Symposium) "Alger är den bästa och naturligaste källan till biomoleculär ätlig jod. Äter man alger regelbundet så undviker man brist på jod. Inga landväxter är pålitliga källor till nyttigt jod och bordssalt skall man undvika så mycket som möjligt." Som jämförelse så måste du äta runt 18 kg av färska grönsaker och eller frukt för att få i dig så mycket jod som i 1 gram alger. Jod är huvudingrediensen av de hormoner som produceras av sköldkörteln som reglerar matsmältningen, ökar upptaget av syre, påverkar tillväxten och utvecklingen av kroppen generellt, reglerar energi omsättningen samt protein tillverkning.
Oturligt nog så är inte all jod bra för kroppen och sköldkörteln. Tyvärr så kan inte kroppen skilja på livgivande och nyttigt jod-127 (som finns i alger) och radioaktivt onyttigt jod-131. En full laddning av jod-127 på morgonen gör att kroppen inte kan ta upp skadligt jod-131 som redan finns bundet i kroppen, från luften eller från födan vi äter. Vi behöver dagligen mellan 150 and 1100 mikrogram (mängden beror på var du bor och hur mycket onyttig jod du får i dig samt hur väl balanserad din kropp är) för att bevara hälsan och balansen i kroppen samt förhindra upptaget av radioaktivt jod-131. Kroppen kan bara ta upp en viss mängd jod per dag så varför inte fylla upp kroppens förråd med nyttigt jod-127 av alger redan på morgonen. Det onyttiga joddet-131 kommer då att transporteras ut ur kroppen den naturliga vägen.
Man bör förstå att det finns olika jod precis som det finns olika svampar. Man äter kantareller men inte flugsvamp så man kan inte gå ut och säga att svamp är farligt bara för en sort eller art är det. Den jod som finns i alger kan du inte skadas av eller överkonsumera då den är nyttigt för kroppen och vattenlöslig. Kroppen tar då bara upp den mängd den behöver. Alger som hälsokost är det nyttigaste du kan äta.